Cambridge IELTS 14, Test 2, Reading Passage 3: Why Companies Should Welcome Disorder Solution with Answer Key

Cambridge IELTS 14, Test 2: Reading Passage 3; Why Companies Should Welcome Disorder Solution with Answer Key. Here we will discuss detailed explanation of all the questions of the passage. Here is step by step Solution with Tips and Strategies. This post is for educational purpose only. If you find difficulties in reading passage to find the right answer in the exam, just read the post carefully. Tips and strategies will help you find the right answer.

 

Why Companies Should Welcome Disorder

IELTS Cambridge 14, Test 2, Academic Reading Module, Reading Passage 3: Why Companies Should Welcome Disorder

Questions 27-34 (List of headings)
Tips: Step By Step process How to solve List of Heading in IELTS Reading Module.

Question 27: Section A
Solution: Now, scan in paragraph 2 of Section A. “…. . .We are told that we ought to organise our company, our home life, our week, our day and even our sleep, all as a means to becoming more productive. Every week, countless seminars and workshops take place around the world to tell
a paying public that they ought to structure their lives in order to achieve this.”
These lines suggest that people are increasingly expected to organise their companies.
Answer: vi (What people are increasingly expected to do)

Question 28: Section B
Solution: Now, read in the first paragraph of Section B. Here, the writer complains that. . . “Ironically, however, the number of businesses that fail has also steadily increased. Work-related stress has increased. A large proportion of workers from all demographics claim to be dissatisfied with the way their work is structured and the way they are managed.”
Answer: i (Complaints about the impact of a certain approach)

Question 29: Section C
Solution: Now, scan in lines 2-4 of section C, where we nd reference of some recommendations regarding business activities which was given in the first half of the 20th century. “… .Writing in the first half of the 20th century, he designed a number of principles to improve the efficiency of the work process, which have since become widespread in modern companies.”
Answer: iii (Early recommendations concerning business activities)

Question 30: Section D
Solution: Now, scan in the first line of section D gives us the answer. The writer states, “New research suggests that this obsession with efficiency is misguided.” It means that the beliefs regarding efficiency are misguided or incorrect.
Answer: ii (Fundamental beliefs that are in fact incorrect)

Question 31: Section E
Solution: Now, scan in the first line of section E. “What’s more, recent studies show that order actually has diminishing
returns.” It means the order (organisation) brings problems. Also, take a look at the following lines. “Order does increase productivity to a certain
extent, but eventually the usefulness of the process of organisation, and the benefit it yields, reduce until the point where any further increase in
order reduces productivity.” So, it is clear that order does more damage than progress.
Answer: ix (Evidence that a certain approach can have more disadvantages than advantages)

Question 32: Section F
Solution: Now, scan in the last lines of section F. “These environments can lead to new solutions that, under conventionally structured environments
…….. would never be reached.”
Here, would never be reached = impossible
Answer: vii (How to achieve outcomes that are currently impossible)

Question 33: Section G
Solution: The second and third paragraph talks about the approach which is taken of action, a large Danish manufacturer of hearing aids and the former chairman of General Electric.
Answer: iv (Organisations that put a new approach into practice)

Question 34: Section H
Solution: Now, read the last lines of section H. Here, the writer says, “This research also shows that we should continually question whether or not our existing assumptions work.” It means there is no guarantee that any approach may work.
Answer: viii (Neither approach guarantees continuous improvement)

Questions 35-37 (Completing sentences/sentence completion with ONE WORD ONLY)
Tips: Step by step guide How to Solve Sentence Completion Questions in IELTS Reading Module

Question 35: Numerous training sessions are aimed at people who feel they are not _________ enough.
Solution: Keywords: numerous, training sessions, aimed at, people who feel,
Now, scan in the second paragraph of Section A. Take a look at lines 2-5, “….We are told that we ought to organise our company, our home life,
our week, our day and even our sleep, all as a means to becoming more productive. Every week, countless seminars and workshops take place
around the world to tell a paying public that they ought to structure their lives in order to achieve this.”
The lines suggest that countless seminars and workshops (Numerous training sessions) are targeted at people who are not productive.
Answer: productive

Question 36: Being organised appeals to people who regard themselves as ____________.
Solution: Keywords: being organised, appeals, regard themselves,
Now, read the first lines of paragraph no. 2 of Section A. “This rhetoric has also crept into the thinking of business leaders and entrepreneurs, much to the delight of self-proclaimed perfectionists with the need to get everything right.”
Here, self-proclaimed = regard themselves
Answer: perfectionists

Question 37: Many people feel _________ with aspects of their work.
Solution: Keywords: many people feel, aspects of work
Now, scan in the paragraph no. 1 of Section B. “A large proportion of workers from all demographics claim to be dissatised with the way their work is structured and the way they are managed.”
Here, A large proportion of workers = Many people
Answer: dissatisfied

Questions 38-40. TRUE, FALSE, NOT GIVEN
Tips: Step by step guide how to solve True, False, Not Given in IELTS Reading Module.

Question 38: Both businesses and people aim at order without really considering its value.
Solution: Keywords: businesses and people, aim at, order, without considering, value,
Now, scan in the last lines of Section D. The writer says, “The result is that businesses and people spend time and money organising themselves for the sake of organising, rather than actually looking at the end goal and structure of such an effort.”
The lines mean that people and different businesses actually aim at order (organisation) rather than looking at the goals. So, they are not considering the real value of order but aiming at it for the sake of organising.
Answer: TRUE

Question 39: Innovation is most successful if the people involved have distinct roles.
Solution: Keywords: innovation, most successful, people involved, distinct roles,
Now, scan in Section F. Here, in the first lines, the writer says, “In fact, research shows that, when innovating, the best approach is to create an environment devoid of structure and hierarchy and enable everyone to engage as one organic group.”
Here, one organic group is an antonym for distinct roles.
So, the lines suggest that if people work together as one organic group, innovation is most successful, not if people have distinct roles.
Answer: FALSE

Question 40: Google was inspired to adopt flexibility by the success of General Electric.
Solution: Keywords: innovation, most successful, people involved, distinct roles,
Now, scan in paragraph no. 2 of Section G, the writer mentions, “Google and a number of other tech companies have embraced (at least in part) these kinds of flexible structures, . . . .” But, there is no mention of the fact that Google was or was not inspired to adopt flexibility by General Electric.
Answer: NOT GIVEN

 

 

** Cambridge IELTS 14, Test 2, Reading Passage 1: Alexander Henderson Solution with Answer Key

** Cambridge IELTS 14, Test 2, Reading Passage 2: Back to the Future of Skyscraper Design Solution with Answer Key

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *